לווניל יש קסם ייחודי, הוא אחד התבלינים היוקרתיים והאהובים בעולם.
מעטים מודעים למסע הארוך והמוקפד, הדורש מומחיות רבה וידיים מנוסות,
כדי להביא את תרמילי הווניל מאזורי הגידול שלו ועד לצלחת שלנו.
עוגת גבינה קלאסית
זמן הכנה: 30 דקות | כמות: 10-15 מנות | דרגת קושי: קל | כשר / חלבי / ללא גלוטן
מצרכים:
250 גרם ביסקוויטים ללא גלוטן
2 כפות חלב
500 גר' שמנת 28%
100 גרם סוכר סוויטאנגו
500 מ"ל שמנת להקצפה 38%
100 גרם חמאה מומסת
חבילת אינסטנט פודינג וניל סוויטאנגו
500 גרם גבינה לבנה 5%
גרידה מלימון שלם
הוראות הכנה:
1. משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה, עיגול בתחתית ועוד פס על הדפנות.
2. להכנת שכבת הבסיס פירורים: טוחנים את הביסקוויטים, החמאה והחלב במעבד מזון בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית אחידה. משטחים ומהדקים את התערובת בתבנית, על גבי נייר האפייה. מצננים במקפיא בזמן הכנת שכבת הגבינה.
3. להכנת שכבת הגבינה: לקערה אחת, מוזגים את הגבינות, אינסטנט פודינג וניל סוויטנאגו, סוכר סוויטאנגו וגרידת לימון וטורפים עד לקבלת מרקם אחיד. לקערה שנייה מוזגים את השמנת ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה אך רכה (כשמיקסר יוצר גבעות רכות ולא יציבות).
4. מוסיפים את הקצפת לקערות הגבינות (כל פעם קצת, לפחות 3 פעמים) ומערבבים בתנועות קיפול עדינות (שמיניות), כדי לא לאבד את הנפח.
5. מוזיגם את שכבת הגבינה, מעל שכבת הבסיס פירורים ומיישרים, כדאי לנער מעט כדי להוציא את הבועות ולהימנע מכיסי אוויר. מעבירים את העוגה לקירור של לפחות 6 שעות עד להתייצבות.
6. מקשטים איך שרוצים (אנחנו בחרנו פירות יער ותותים) ונהנים L*
לגרסה טבעונית: נחליף את השמנת להקצפה בשמנת צמחית, את החלב בחלב מן הצומח (3% שומן) לבחירה ואת הגבינות בגבינות על בסיס סויה.
קוצי'נה, או איך אומרים מטבח באיטלקית?
המטבח הוא לב הבית הישראלי: המאכלים מובילים את החגים, את החגיגות, את ימי השישי והשבת ואת הרגעיים המשפחתיים היומיומיים - כל אלה בולטים בסדר היום התרבותי הישראלי, תמונת מצב זהה קיימת אצל האיטלקים שבבסיס מטבחם נמצאת המורשת התרבותית שנוגעת באינספור תחומים.
בלב המטבח האיטלקי נמצאת הפשטות - חגיגה של חומרי גלם טריים ואיכותיים:
משמן הזית של טוסקנה ועד לבזיליקום של ג'נובה. האזורים שונים באיטליה מספקים זהויות קולינריות ייחודיות:
הריזוטו הקרמי והפולנטות העשירות של הצפון: העגבניות, שמן הזית והלימון של הדרום; אזורי החוף עם מגוון הדגים - כל אזור מהווה חלק מחיבורי הטעמים המגוונים בצלחת האיטלקית.
אבל המטבח האיטלקי הוא לא רק אוכל - זהו סגנון חיים של חוויה קהילתית, זמן למשפחה ולחברים, סיבה למסיבה, לא פלא שאנחנו כל כך מתחברים למטבח הזה עם המסורת שהועברה מדור לדור, גם עבור האיטלקים המטבח הוא לא רק חלק מהסיפור, הוא הסיפור עצמו!
את הסיפור האיטלקי נתחיל מהאדמה, בדיוק כמו אצלנו, שידועה בפוריותיה.
באדמה הזאת גדלה חיטה, ייחודית ואופיינית, חיטת הדורום. זוהי חיטה קשה, עשירה בחלבון ובסיבים תזונתיים ודלה בשומן, שממנה טוחנים את קמח הסמולינה שמהווה בסיס לבצק הפסטה, לצד חיטת הדורום ישנו הכוסמין שמכיל כמות גלוטן נמוכה יותר.
במפעל הפסטה ההיסטורי של 'סגמברו' משפרים תכונות של דגנים עתיקים במטרה ליצור פסטה אורגנית עשירה בטעם הסמולינה. נוסף על פעילותם באופן בר-קיימא במטרה לצמצם במודע את טביעת הרגל הסביבתית שכל מפעל מייצר, אנשים המפעל מייערים מחדש אזורים רבים מהרי האלפים ועד לסיציליה.
אז איזה פסטה מתאימה לכם? בואו לנסות את המתכונים של 'סגמברו' , המפעל שמייצר את הפסטות במותג הבית שלנו.
יובה היא מילה יפנית במקורה שפירושה 'עור סויה' והיא מכונה גם 'יריעת טופו'.
יובה היא הקרום שנוצר בתהליך הרתחת חלב הסויה. הקרום נאסף ומיובש ליריעות צהבהבות עשירות בחלבון.
מרקמה וטעמה של היובה דומים למוצרי טופו, אולם מכיוון שאין בה חומרי קרישה, היא אינה נחשבת לטופו.
בשל גמישותה, יובה מיוצרת בצורות שונות ומשמשת כתחליף בשר.
לפני שנים אחדות פרסם גולש בקבוצת פייסבוק טבעונית, שהוא מצא שלאותו נוזל תכונות המאפשרות לו להחליף את חלבון הביצה במרנג טבעוני.
הוא נתן לו את השם Aquafaba (מהמילים הלטיניות: מים ושעועית), ומאותו יום הפך הרכיב היום-יומי הזה לחלק בלתי נפרד מהאפייה הטבעונית(
'מונק הפרוט', 'פרי הנזיר', או בשמו הסיני luo han guo, הוא פרי קטן ועגלגל ממשפחת הדלועים שגדל בדרום אסיה. הוא זכה לשמו כיוון שנזירים בודהיסטים הם אלה שהחלו להשתמש בו, תחילה בתה לשימוש תרופתי, ובשל מתיקותו הם הבינו את יתרונותיו גם כממתיק טבעי
רגע לפני הקיץ, עם סיומו של האביב
כמה מילים על היופי שבראשית
התבואה, על פירות הארץ מלאת
השפע, על המזון הבסיסי הפשוט של
חיטה, שעורה, גפן, תאנה ורימון, זית,
דבש ותמרים - חג שבועות שמח!
העונה הקרה מעוררת את בלוטות הטעם לרצון במאכלים עשירים ומשביעים, בתבשילים מלאי רוטב ובמרקים חמים.
גבי זילבר, השף של בית הקפה 'פלאנט איקס', בחר בשלושה מתכונים טבעוניים המשלבים קטניות מגוונות ודגנים - יחד הם יוצרים חלבון מלא, טעמים עמוקים ואינספור ערכים תזונתיים שמתחבאים במנות טעימות שגם ילדים יאהבו.
המטבח הווייטנאמי הוא אחד המטבחים הבריאים, העשירים והמרשימים שבמטבחי המזרח הרחוק והוא חושף בפנינו - דרך הצלחת - את אחת התרבויות המרתקות של דרום-מזרח אסיה.
קשה להרחיב את הדיבור על המטבח המופלא של "העם האדום" מבלי לציין את שלושת המעצמות הקולינריות שהשפיעו עליו, הלא הן סין, צרפת והודו, אשר השאירו חותם, כל אחת בדרכה, על תרבות האוכל והאכילה, שלימים תתעצם ותהא למראָה קלידוסקופית של התרבות הווייטנאמית כולה
סוף כל סוף מתחילים להרגיש את בוא החורף, התקופה שאני מחכה לה כל שנה, תקופה שמייד משרה עליי השראה וחודרת לסירים שלי. השנה בא עלינו חורף מסוג אחר, וברוח התקופה המשונה הזו התנסיתי במתכונים המשלבים בין תרבויות ומקומות רחוקים, אלה שאנחנו מתגעגעים אליהם כל כך דווקא בזמן הזה שקשה יותר לנדוד. אם כן, נותר לנו לנדוד במרחבי הכמיהה, הזיכרון והנוסטלגיה, להריח את התבלינים של המזרח, את עוקץ הסחוג התימני, את עשבי התיבול המרעננים של המרק הטורקי וכל זאת עם חומרי הגלם החורפיים שמנחמים את הגוף ומרחיבים את הלב.
נבנה ע"י @ לוגייט טכנולוגיות