אביטל לוי - מדריכת הנקה מוסמכת

נעים מאד,
אני אביטל לוי, מדריכת הנקה מוסמכת, מנחת סדנאות חזון ומעגלי נשים.

אמא ל-6, גרה ביצהר. מפעילה מפגשי יולדות פיזית ואונליין ומלווה יולדות להנקה טובה ומשמחת.
מאמינה בכוח של התקופה שאחרי לידה כמקום לגדול בו ולגלות בו חלקים חדשים בנפש ובכוחה של ההנקה כמקום לחיבור עמוק בין האם לילוד, וכמקום מעצים ומשמעותי בחיי האימהות.

מתרגשת להיות שותפה עם אימהות בתקופה השברירית והמיוחדת הזו. ולעסוק בחיים עצמם.. 🌹

אשמח לעזור לך להתכונן להנקה בצורה הטובה ביותר כבר במהלך ההריון וכן לסייע באתגרים ובשלבים השונים בתקופת ההנקה, כי הנקה טובה היא מתנה לכל החיים.

מוזמנת לפנות אליי.
מקבלת יולדות ביצהר שבשומרון או אונליין

לינק לאינסטגרם שלי > https://www.instagram.com/avital_levi_mitkonenet/

מספר טל' ליצירת קשר >  0525343509

הנקה היא למעשה ההמשך הישיר והטבעי של תקופת ההריון. כפי שהעובר קיבל את כל צרכיו ברחם - כך באופן טבעי הוא יוכל לקבל את כל צרכיו הבסיסיים - מזון ולא פחות מכך חום, אהבה, ביטחון וקרבה דרך ההנקה.

האם זה תמיד הולך חלק? התשובה היא לא.

כאן בטור הזה אני רוצה לחלוק איתכן כללי אצבע שיכולים בע"ה לתת עוגנים להנקה טובה.

אם את לפני לידה או מניקה בפועל - כדאי לקרוא אותם.

הנקה היא המזון הטוב ביותר עבור התינוק שלך ועקרונית - אם האמא בריאה והתינוק בריא נקודת המוצא שלנו היא שתוכלי לספק לו את כל החלב שהוא צריך ולהניק הנקה מלאה.
שוב, יש יוצאי דופן ואנחנו צריכות להיות מודעות לכך. (כמובן - הכי חשוב שהתינוק יאכל), אבל הם יוצאי דופן ולא מעידים על הכלל. בפועל - יש הרבה יותר אימהות שחושבות או שהסביבה חושבת שאין להן מספיק חלק או שהחלב לא טוב (אין כזה דבר חלב לא טוב..) מאשר נשים שאובייקטיבית לא יכולות להניק הנקה מלאה.
ולכן, צאי מנקודת הנחה שיש לך שפע של חלב ואת יכולה לתת את האוצר הזה לאוצר הקטן שלך. עם זה אפשר לצאת לדרך.

סביבה מיטיבה - סביבה תומכת בהנקה היא עוגן משמעותי להצלחת ההנקה. אם יש לך חברה, אחות או אמא שמעודדות הנקה - היעזרי בהן. לימדי מהן, שתפי אותן באתגרים. אם הסביבה הקרובה לא נותנת את המענה - מצאי מקום שבו תוכלי להפגש עם נשים מניקות או הצטרפי לקבוצות וואצפ/פייסבוק שבהן יהיה מי שיתמוך בך ויחזק אותך בבחירה החשובה - להניק.

גם סביבה פיזית יכולה להיות משמעותית להנקה מיטיבה - מצאי מקום נוח להניק בו, את יכולה לסדר לך 'קן' הנקה עם ספר טוב, בקבוק מים וחפצים שיעזרו לך להניק בכייף. כשאת רגועה - החלב מגיע בשפע וגם אצלך - החוויה מתחברת למקום חיובי ומשמח ולא מטלה קשה ומפרכת. אם יש לך פעוט נוסף בבית תוכלי למצוא את הדרך להנעים עבורו את זמן ההנקה בקריאת סיפור או פטפוט כך שירגיש חלק.

יחד עם יצירת סביבה פיזית תומכת הנקה - כדי להניק 'למרחקים ארוכים' ולאורך זמן כדאי ללמוד טכניקות שיקלו עלייך להניק גם במקומות פחות נוחים. להפוך את ההנקה לחלק מהחיים ולא משהו שדורש יותר מידי התארגנות.


להיות  מחוברת לאידיאל - השקיעי בקריאת תכנים ובהבנת ערך ההנקה. כאשר אנחנו מחוברת לערך הגדול שבהנקה - נוכל להתמודד גם עם תקופות מאתגרות. כמו הימים הראשונים, קפיצות גדילה ובקיעת שיניים.

כמה שיוצא כך ייכנס - הכלל הזה הוא כלל שחשוב לנו לכל אורך תקופת ההנקה. החלב מגיע בהתאם לביקוש. ככל שאת מניקה יותר - כך נוצר יותר חלב. אם תניקי פחות - כמות החלב תרד כי הגוף מבין שצריך פחות חלב. אז כן, גם בקבוק אחד ביום של תמ"ל מוריד את כמות החלב. אין כאן טוב או רע - אך קחי את זה בחשבון.
שפע מתוך שפע - כמו בכל דבר בחיים, כשאנחנו רוצות להעניק לאחרים אנחנו צריכות להיות מלאות בעצמנו ולא לתת מכלי ריק. לכן, עד כמה שאפשר - השקיעי במילוי האנרגיות שלך. תזונה מיטיבה, מנוחה, שתייה, וגם מילוי מצברים בנפש. 

גם קצת זה טוב. אם את יכולה להניק - תניקי. אם זה לא מסתדר - נעדיף חלב שאוב על פני תמ"ל. ובכל מקרה - ככל שתוכלי להעניק מהזהב הלבן הזה יותר עבור התינוק שלך - זו תהיה מתנה עבורו לכל החיים. אז גם אם את משלבת, גם אם אין לך מספיק חלב, גם אם התינוק כבר גדל והוא יונק רק פעם ביום - אל תקשיבי לקולות המחלישים. זכרי - גם קצת זה המון.

הנקה בקיץ

הנקה היא למעשה ההמשך הישיר והטבעי של תקופת ההריון. כפי שהעובר קיבל ממך בהיותו ברחם את כל מה שהוא זקוק לו - כך באופן טבעי הוא יוכל לקבל את כל צרכיו הבסיסיים - מבחינה תזונתית, חיסונית ולא פחות מכך חום, אהבה, ביטחון וקרבה דרך ההנקה בתחילת חייו. איזו מתנה מופלאה!

ומה קורה בקיץ? בנסיעות ארוכות, מפגשים משפחתיים, טיולים ובחופש גדול שיש בו גם תינוק קטן וגם אחים גדולים? 

מילת המפתח היא - התאמה.

שמש, קיץ, חם - חם בחוץ, החלב מחמם אותך וגם התינוק שעלייך מחמם אותך. חם לו וחם לך. זה הזמן לדאוג למיזוג נעים ולא לצאת מהבית לזמנים ממושכים כשאין צורך.
כשיוצאים- דאגי ללבוש בגדים נוחים, קלילים ומותאמים להנקה בכל מקום.

תמיד מומלץ להקפיד לשתות בהתאם לתחושת הצמא שלך - ועכשיו זה עוד יותר משמעותי. את צריכה נוזלים גם עבור עצמך וגם עבור היונק הקטן והמתוק שלך. פנקי את עצמך בבקבוק מיוחד או בכל דרך אחרת שתעזור לך להיות 'על זה' ובכייף.

מרתק לדעת שהרכב החלב משתנה בהתאם למזג האוויר. לכן, תינוק יונק שעדיין לא אוכל מוצקים לא צריך תוספת של מים גם אם חם מאד בחוץ. (מעבר לכך, מתן מים לתינוק בשלב הזה מפריעה למאזן המלחים בגופו) אז מה כן? ייתכן שתצטרכי להציע הנקות תכופות יותר.

תינוק בחופש הגדול-  זה הזמן להתנהל בלי פרויקטים גדולים והפקות ענק. לעשות מה שבאמת מתאים לעשות כשיש תינוק קטן שצריך את זמני ההאכלה והשינה שלו גם אם יש ילדים נוספים בבית. ברוך ה' שזה ככה ויהיו חופשים רבים נוספים בהם תוכלי להשקיע את מיטב כוחותייך להפעלות השונות.

טיולים ויציאה מהבית - תמיד כייף לשבור שגרה. יחד עם זאת - הנקה מחוץ לבית והתנהלות עם תינוק קטן בטיולים, מפגשים משפחתיים ובנסיעות ארוכות יכולה להיות גם מאתגרת.
 אין לוח זמנים מסודר, לא תמיד יש איפה להניק, כשנפגשים עם אנשים מחוץ למעגל הטבעי והמצומצם - הגיוני מאד שתשמעי עצות והערות - שיכולות להועיל אך לא תמיד את מעוניינת בהן, יכול להיות שהתינוק יהיה רעב בדיוק שכשאתם באמצע הדרך לכינרת או עייף ממש כשהגעתם למעיין.
 אני כאן כדי לומר שלמרות אתגרים כאלו ואחרים- העובדה שאת עם תינוק קטן ממש לא אומרת שאת לא הולכת ליהנות בחופש הזה.

אז מה עושים? תכנון מראש.

לאן הולכים, מתי הולכים, איפה יהיה אפשר להניק (באוטו? בחדר הנקה? באיזו פינה בצד?) התארגני על מסלול נסיעה שמאפשר עצירות.
בגדים שיהיה לך נוח להניק איתם. סינר הנקה נוח - אם את אוהבת להניק עם סינר.

מנשא - יש מנשאים שאפשר להניק בהם. ובכלל - כשמדובר על תינוק קטן המנשא נותן לו אפשרות להתכנס, להרדם, להיות קצת מנותק מהעומס שיש בחוץ, ואם את יולדת טריה ייתכן מאד שגם את תיהני מההתכנסות הזו ודווקא בזמנים של טיולים ומפגשים משפחתיים המנשא וזמני ההנקה- יאפשרו חיבור ואיפוס.
בזמן התכנון חישבי מה תואם את כוחותייך.

מה מתאים לעשות עם תינוק קטן, איפה אפשר ללכת עם עגלה ואיפה עדיף מנשא. מתי כדאי להתחיל את היום ומתי לסיים אותו.
איך את יכולה להקל על עצמך מבחינת התארגנות של אריזות, צפיפות אירועים, הכנת אוכל ליציאה מהבית.
 כל אלו יקלו עלייך מאד.

וכמה מילים לסיום. תקופת החיים הראשונה שאחרי הלידה היא תקופה מיוחדת. יש בה את היופי שלה ויחד עם זאת - לגדל תינוק, ובטח בעולם שבו הסביבה לא לגמרי מותאמת לכך (לא לכל מקום אפשר להכניס תינוק..) דורשת מאיתנו התאמות. שימי את טובת התינוק, טובת המשפחה וטובת עצמך לנגד עינייך. זו תקופה שתחלוף ויהיו לך עוד חופשים רבים לטייל באקסטרים. עכשיו, בואי תהיי מתואמת באהבה ובטוב עם היופי הזה שהגיע אליכם למשפחה. תצטלמו, תיהנו, תחגגו את הרגעים היפים האלה בחיבור טוב ופשוט. בסופו של דבר - זה סוד הקסם.

שתהיה חופשה טובה, מהנה ובטוחה. כאן לכל שאלה ועניין

שתף את הדף